Hoe kan ik thuis energie en geld besparen?

Wat past bij jouw huis en jouw portemonnee? Ga je voor isolatie, HR++ glas of toch voor zonnepanelen? Om hier achter te komen bieden wij online hulp voor verduurzamen van je woning, ga naar Mijn Huis. Je kunt ook kiezen voor een persoonlijk advies aan huis. Dat is vooral voor VvE’s en monumenten een verstandige keuze! Of wil je graag weten of je met je bestaande CV-installatie eenvoudig energie kan besparen? Lees dan meer over CV-optimalisatie.

Online hulp voor verduurzamen van je woning

Ontdek zelf de bespaarkansen en kom in contact met lokale energieadviseurs, energieambassadeurs en bedrijven.

Meer informatie
Gratis online energieadvies met de quickscan!

Neem jouw huis onder de loep met onze quickscan! Na ongeveer 10 vragen over jouw huis, vertellen wij je welke energiebesparende maatregelen bij jouw specifieke woonsituatie passen. Ook geven wij een indicatie van de kosten & baten en laten wij zien welk nieuwe energielabel je kunt halen!

Doe de quickscan
Laat een gecertificeerd adviseur langskomen!

Onze online quickscan is een eerste en globale scan van jouw huis. Is jouw huis een huurhuis, monument of onderdeel van een VvE? Heeft jouw huis vocht- of ventilatieproblemen? Dan is energieadvies aan huis een aanrader, want dat biedt maatwerk! Of voel je je niet zeker genoeg om zelf te kiezen en wil je begeleid worden bij de uitvoering? Twijfel niet. Ook dan is energieadvies aan huis een slimme zet!

Meer informatie
Zet energiebesparing op de agenda!

Is jouw woning onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Ook dan valt er vaak een flinke energiewinst te behalen. Je kunt met jouw VvE ervoor kiezen om te sparen voor duurzame investeringen zoals zonnepanelen of isolatie. Wij hebben een handig stappenplan voor je gemaakt!

Vraag informatie aan
Krijg het warm met de warmtescan!

Zit jij niet graag in dat hoekje van de kamer, omdat het daar maar niet warm wilt worden? Door de warmtescan ontdek jij waar er onnodig veel warmte ontsnapt uit jouw huis!

Meer informatie
Overal in huis lekker warm!

Draai jij ook wel eens de thermostaat hoger, omdat de kamer waar je in zit toch niet echt warm wordt? Gevolg: in een andere kamer wordt het veel te warm! CV-optimalisatie kan een oplossing zijn, zodat je in elke kamer van je huis comfortabel en warm kan zitten.

Meer informatie

Vind een ambassadeur in jouw gemeente

e - Lekstroom adviseert kosteloos bij het zoeken naar de beste verduurzaming van uw huis
Onze voorgestelde oplossingen zijn gebaseerd op het hoogste rendement, reële en snelste terugverdientijden en met name toekomstbestendigheid (Bijvoorbeeld; glas/glas zonnepanelen met 30 jaar garantie op 90% rendement). Wij maken samen met u een compleet meerjarenplan.
Jij
Heb je affiniteit met energie besparing en of opwekking en lijkt je het leuk om als energie ambassadeur mee te doen bij Energie-N meld je dan aan via ons mailadres. Kennis van en ervaring met een van bovenstaande gebieden is een pre maar we helpen je ook deze te vergaren.
Jos Elberse
Is al meer dan 25 jaar bezig met energiebesparende en energie-opwekkende voorzieningen binnen zijn eigen architectenpraktijk. Hij wil met zijn opgedane kennis graag een bijdrage leveren aan het verduurzamen van particuliere woningen, VvE-complexen en bedrijfsgebouwen in Nieuwegein en omgeving.
Kees Smit
woont al lange tijd in een oud huis in Nieuwegein. Nu goede vloerisolatie, vloerverwarming, goede wandisolatie en wandverwarming. Ook heeft hij onlangs de verwarmingsketel vervangen door een warmtepomp. Met zijn ervaring wil hij anderen ondersteunen.
Maarten Neelis
werkt bij Rijkswaterstaat en is al sinds zijn studietijd professioneel actief bezig met duurzaamheid. Hij vindt het leuk om ook in zijn directe woonomgeving aan de energie transitie bij te dragen.
Maarten Uiterwijk
Heeft zijn werkzame leven in de installatietechniek gewerkt, vooral met ontwerpen en renoveren van verwarmings- en luchtbehandelingsinstallaties en wil zijn kennis inzetten voor een duurzamere leefomgeving.
Martien Scheepers
is beginnend Energie Ambassadeur. Heeft privé ervaring met zonnepanelen en energiebesparing in de eigen woning. Op andere gebieden wordt ervaring opgedaan en kennis vergaard. Waar nodig weet hij de benodigde informatie te vinden. Wil bijdragen aan een duurzamere woonomgeving.
Martin Zwaneveld
heeft ervaring in de koeltechniek, klimaattechniek en gebouw automatisering. Privé heb ik ervaring met zonnepanelen, energie efficiëntie en domotica. Met deze achtergrond zet ik me graag in voor energie efficiënte en toekomstbestendige technieken.
Paul Triepels
Paul is als bestuurslid van Stichting Samen Duurzaam Nieuwegein een spreekpunt voor de activiteiten van Energie-N. Hij wil met enthousiasme, ervaring en kennis bijdragen aan een duurzamer Nieuwegein.
Pieter Walraad
Zijn ervaring als architect met de verbouwing van zijn eigen woning & praktijk tot Nul-op-de-meter project, maakt dat hij goed kan meedenken met bewoners over duurzame energiebesparende maatregelen. Zijn nuchtere blik en heldere overzicht zorgen voor nuttige adviezen.
Roel van den Bosch
Roel vindt zichzelf (nog) geen adviseur op de verschillende vakgebieden maar weet de kennis wel voor u te vinden.