Online energieadvies
Je hebt misschien nu wat meer tijd en rust. Tijd om te klussen in huis en om na te denken over energiebesparende maatregelen. Als je een energieadvies overweegt, maar nu liever geen energieadviseur op bezoek wilt, kan je kiezen voor het online energieadvies aan huis. De energieadviseur maakt dan een afspraak voor een videogesprek. In dat gesprek beantwoordt de adviseur je vragen en helpt je met het maken van een plan om je huis energiezuiniger en comfortabeler te maken.

Energieadvies aan huis
Bij een advies aan huis komt een adviseur echt bij je thuis en volgt daarbij de regels van het RIVM. De adviseur kijkt naar de kenmerken van jouw woning en naar de samenstelling van jouw huishouden en vraagt naar jouw wensen.

Na het (online) gesprek krijg je inzicht in:

  • isolatie
  • energieverbruik
  • energieopwekking

Het advies bestaat uit:

  • voorstel voor energiebesparende maatregelen
  • stappenplan in welke logische volgorde deze het beste uit te voeren zijn
  • globale kosten
  • mogelijkheden voor financiering.

Je kunt zo zelf duurzame maatregelen afwegen en stappen zetten.

Een advies kost tussen de €220,- en €280,-.  Je krijgt tot €220,- terug na het uitvoeren van een maatregel uit het advies.

Interesse?
Je kunt het Energieadvies aan huis met het formulier aan de rechterkant van deze pagina aanvragen. Op dit moment kan je kiezen uit drie energieadviseurs om gebruik te kunnen maken van de subsidie voor energieadvies aan huis en trajectbegeleiding. Dit zijn:

Deze drie bedrijven voldoen aan een aantal criteria, zoals dat het bedrijf:

  • (basis)kennis van bouwkunde en installaties heeft
  • kwaliteit levert
  • onafhankelijk is (niet gebonden aan leverancier van bepaald product).

Je bent vrij om te kiezen. Zie daarvoor de omschrijving die het meest aan spreekt.
NB: De gemeente wil graag meer bedrijven aan dit lijstje toevoegen. Zodra de geselecteerde groep adviseurs is uitgebreid, zijn die hier te vinden.

Een energieadviseur neemt dan contact op.

Subsidie
Voor energieadvies aan huis wordt maximaal 220 euro vergoed, na uitvoering van een maatregel uit het advies. Heeft u de maatregel uitgevoerd, vraag de subsidie dan hier aan. Kijk bij Trajectbegeleiding voor andere subsidieopties. Ben je woningeigenaar binnen een VVE, kijk dan hier.

Hulp bij zetten vervolgstappen met Trajectbegeleiding
Na het aanvragen van het Energieadvies is het mogelijk om hulp te krijgen om tot uitvoering over te gaan. Want hoe vertaal je een stappenplan naar de praktijk? Waar vind je betrouwbare marktpartijen? Hoe organiseer je een helder offertetraject? Hoe beoordeel je offertes? En hoe beoordeel je uiteindelijk de geleverde kwaliteit? Hiervoor bieden wij sinds 1 februari jl. hulp bij de uitvoering. Lees hier meer over Trajectbegeleiding. Ook voor Trajectbegeleiding is een subsidie beschikbaar.