Energieadvies voor VvE

Als jouw woning onderdeel is van een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan je flink besparen op jouw energierekening! De VvE beheert het gemeenschappelijk eigendom van het gebouw, zoals het dak, de gevels, de vloeren, constructie en het trappenhuis.

Energieadvies
Met een energieadvies voor VvE krijgt jouw VvE een advies dat rekening houdt met de wensen van de VvE, de gemeenschappelijke voorzieningen, het energieverbruik, de splitsingsakte en de onderhoudsplanning voor de komende jaren.

Wat kost het? Het energieadvies voor een VvE kost € 220,- per appartement (inclusief btw) tot een maximum van € 1.660,-. Bij het advies krijgt de VvE ook meteen een tegoedbon. Heeft de VvE één van de maatregelen uit het energieadvies binnen 2 jaar uitgevoerd? Bij inlevering van de tegoedbon en een overzicht van de gemaakte kosten, krijgt de VvE tot maximaal € 1.660,- terug.

> Vul het aanvraagformulier hiernaast in en dan maakt de energieadviseur een afspraak met het VvE-bestuur om te bespreken welk energieadvies het beste bij de VvE past.

Trajectbegeleiding – hulp bij uitvoering
Als jouw VvE verder wil met het gekregen advies aan huis, kan je je hierbij laten begeleiden. Dit noemen we trajectbegeleiding. Je krijgt dan hulp bij het uitwerken van het advies om jouw huizenblok aardgasvrij te maken, het beoordelen van offertes en bij het vinden van subsidies en financiering. Trajectbegeleiding voor een VvE kost € 220,- per appartement tot een maximum van € 1.660,- (inclusief btw). Ook voor trajectbegeleiding krijgt de VvE een tegoedbon. Als de VvE besluit binnen 2 jaar één van de maatregelen (of scenario’s) uit het advies over te nemen óf als de VvE haar meerjarenonderhoudsplanning omzet naar een “groene” meerjarenonderhoudsplanning krijgt de VvE tot maximaal € 1.660,- terug.

Voor VvE’s uit Overvecht-Noord die al een advies aan huis hebben gehad, biedt de gemeente gratis trajectbegeleiding aan. Negen VvE’s in Overvecht-Noord doen al mee. Ook interesse? Mail naar [email protected].

Inzicht – stappenplan
Wil je zelf eerst inzicht wat er komt kijken bij het verduurzamen van jouw VvE? VvE belang, de belangenorganisatie voor VvE en appartementeigenaren, heeft een handig stappenplan ontwikkeld. Vul dan ook het aanvraagformulier op deze pagina in en ontvang het stappenplan! Hierin lees je ook handige tips voor het gezamenlijk financieren van maatregelen en eerlijk verdelen van zonnestroom.