Bunnik – Jouw Huis Slimmer Bunnik | Jouw Huis Slimmer

Energieloket gemeente Bunnik

Jouw Huis Slimmer is hét onafhankelijke energieplatform van gemeente Bunnik. Wil je zelf aan de slag met energiebesparing in huis? Ben je op zoek naar mogelijkheden om van het gas af te gaan? Ben je benieuwd naar duurzame initiatieven in de gemeente? Begin met energie op Jouw Huis Slimmer!

Kortingsvouchers voor Energie Besparende Maatregelen in 2020
Kijk op www.energiebunnik.nl/besparen voor de volgende vouchers:

 

  • 80 x vouchers voor korting op isoleren ter waarde van 180,- euro
    (beschikbaar tot 31 december 2020)
  • 100 x vouchers voor korting op energieadvies of CV inregelen aan huis ter waarde van 90,- euro (beschikbaar tot 31 december 2020)
  • 25 x vouchers voor gratis energieadvies van Energie Coöperatie Bunnik
    (beschikbaar tot 31 december 2020)

Voor beschikbaarheid; mail naar [email protected]

Energie Coöperatie Bunnik
De Energie Coöperatie Bunnik bestaat uit een groep enthousiaste inwoners uit de gemeente Bunnik die zich inzetten voor lokale duurzame energie en energiebesparing.

Wil je persoonlijk advies over het verduurzamen van je woning tijdens het spreekuur of aan huis?
Kijk op: persoonlijk advies

Om lid te worden en voor meer informatie ga je naar energiebunnik.nl

Subsidie
Voor informatie over duurzame subsidies kijk je op: energiesubsidiewijzer.nl

Vragen?
Heb je vragen of ideeën over duurzaamheid voor de gemeente? Mail het naar [email protected]

Mijn Huis: online hulp voor verduurzamen van je woning

Met Mijn Huis kun je als bewoner zelf bespaarkansen ontdekken. “Dankzij Mijn Huis weet ik nu wat ik kan doen om mijn huis te verduurzamen. En ik kan altijd terug om mijn wensen aan te passen”, zegt bewoner Tim Joosten. Via Mijn Huis kom je ook makkelijk in contact met lokale energieadviseurs, energieambassadeurs en bedrijven.

Ga naar Mijn Huis

Bewonersverhalen

Klik verder...

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Aanvragen energielabel duurder in 2021

Huiseigenaren die voor 1 januari 2021 een energielabel aanvragen, kunnen veel geld besparen. Nu kan zo’n keurmerk nog online worden aangevraagd op deze pagina en dat kost gemiddeld 7,50 euro. Na 1 januari komt na de aanvraag een controleur kijken en dan kan de prijs oplopen tot bijna 200 euro. Een energielabel is verplicht als mensen hun huis willen verkopen of verhuren. Het keurmerk laat onder meer zien hoe goed het huis geïsoleerd is. De overheid wil op deze manier stimuleren dat eigenaren hun huis energiezuiniger maken door het bijvoorbeeld beter te isoleren en een zuiniger verwarmingssysteem aan te leggen. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Bij verkoop van het huis moet dat voorlopige energielabel zijn omgezet in een definitief energielabel. Dat kan nu dus nog eenvoudig en goedkoop online, maar moet na 1 januari met een controleur. 10 jaar geldig “Het nieuwe energielabel jaagt mensen alleen op kosten en biedt geen extra perspectief voor het verduurzamen van je huis”, zegt directeur Van de Velde van de Vereniging Eigen Huis (VEH). Ze noemt de invoering van het nieuwe label onbegrijpelijk, ook omdat de Tweede Kamer er kritiek op heeft. Volgens VEH hoeft een keurmerk waarbij een controleur betrokken is geweest ook niet per se beter te zijn dan een energielabel dat alleen online is aangevraagd, omdat bij de online aanvraag allerlei documenten en foto’s kunnen worden bijgevoegd. Een energielabel is tien jaar geldig. Wie van plan is om langer in z’n huidige huis te blijven wonen, hoeft nu dus geen actie te ondernemen. bron: NOS

Initiatieven

Energie Coöperatie Bunnik

Samen duurzame energie opwekken en gebruiken in Bunnik

Bekijk initiatief