Welkom op Jouw Huis Slimmer

Welkom op Jouw Huis Slimmer

Dé website voor Utrechters om meer te weten te komen over hoe jij je huis slimmer, energiezuiniger en voordeliger kan maken. Vraag een persoonlijk energieadvies  aan,  doe inspiratie op en vind aanbieders en informatie over  energiemaatregelen. Of  je net wilt beginnen met je huis of een tweede stap wilt zetten: deze website is er voor jou en jouw huis. De informatie is onafhankelijk en uiteindelijk maak jij zelf de keuze.

Binnenkort in jouw Gemeente

Activiteit
Door gemeente: Utrecht

Iftar maaltijd op inductie

15 mei 2019 |
na zonsondergang |
Costa Ricadreef 183
15
mei

Vanavond kan je na zonsondergang genieten van een lekkere maaltijd die bereidt is op inductie.
Activiteit
Door initiatief: Heuvelrug Energie

Duurzame gedragsbeïnvloeding

21 mei 2019 |
20:00 uur |
Gemeentehuis Doorn
21
mei

We weten wel wat we moeten doen voor verduurzaming, maar passen ons gedrag daar niet altijd op aan. Op dinsdag 21 mei neemt Anjo Travaille van Bovenkamers ons mee in de beginselen van duurzame gedragsbeïnvloeding.

Bewonersverhalen

Klik verder...

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

5 veelgestelde vragen over aardgasvrij

Vijf veelgestelde vragen over aardgasvrij wonen Wat kan ik als eerste doen? Verzamel informatie over de mogelijkheden. Je kunt meedoen aan workshops of naar bijeenkomsten over aardgasvrij wonen gaan. Bekijk de activiteiten. Je kunt een persoonlijk energieadvies aanvragen. Dan komt een energieadviseur bij jou thuis. Ik heb een energieadvies gehad. Wat is de volgende stap? Wil je je woning isoleren? Dan geeft het energieadvies je een beeld van de mogelijkheden voor jouw huis. Heb je vragen over het soort isolatiemateriaal? Kom naar Gasvrij thuis. Daar kun je verschillende materialen bekijken en advies krijgen. Gasvrij thuis is elke woensdagmiddag open van 13.00 – 17.00 uur, Costa Ricadreef 183. Denk je na over een andere manier van het verwarmen van je huis? Het is nog niet bekend wat de warmteoplossing voor jouw buurt wordt. Het is verstandig om dat eerst af te wachten. Wat kan ik nu al doen? Cv-ketel stuk? Huur of lease een cv-ketel of koop een tweedehands ketel en laat je hierbij adviseren door een erkend installatiebedrijf; Verbouwing? Vraag een energieadviseur om advies; Gaskookplaat stuk of een nieuwe keuken? Kies voor elektrisch koken; Nieuwe pannen nodig? Koop pannen die geschikt zijn voor elektrisch koken. Ik wil mijn gaskookplaat vervangen door een elektrische kookplaat. Waar houd ik rekening mee? Laat je binnenkort een nieuwe keuken installeren? Dat is een mooi moment om over te stappen op elektrisch koken; laat je goed adviseren over de benodigde elektriciteitsaansluiting, want voor inductie kan een aanpassing in de meterkast nodig zijn; Wil je niet direct over op elektrisch koken, maar ga je wel verbouwen? Laat dan alvast een elektriciteitsdraad naar de keuken aanleggen: dan kun je later makkelijk overstappen; Kijk of je pannen geschikt zijn voor elektrisch koken. Je hebt namelijk pannen nodig met een magnetische bodem. Dit kun je zelf gemakkelijk testen met een magneetje. Is het verplicht om van het aardgas af te gaan? Deze verplichting is er nu nog niet. Niemand wordt afgesloten zonder een haalbaar en betaalbaar alternatief.    

Initiatieven

Zon op Heuvelrug

Samen maken we duurzame stroom

Bekijk initiatief
Heuvelrug Energie

Onafhankelijk energieloket, voor en door bewoners van de Utrechtse Heuvelrug

Bekijk initiatief
KlimaatGesprekken

Klimaatvriendelijke keuzes: Het nieuwe normaal!

Bekijk initiatief
Buurtstroom

Geeft jouw buurt nieuwe energie!

Bekijk initiatief
Energie U

Energiecoöperatie Energie-U, Utrechtse bewoners die duurzame energie thuis, in hun buurt en in onze stad aanjagen.

Bekijk initiatief
Energieke buren

Collectieve spouwmuurisolatie, vloerisolatie en zonnepanelen

Bekijk initiatief
Hoograven Duurzaam