Energieloket Zeist

Dit is hét onafhankelijke energieplatform van de gemeente Zeist! Wil jij graag weten hoe je energie bespaart of wil je meer weten over verschillende duurzame maatregelen als dakisolatie, zonnepanelen of warmtepomp? Begin met energie op Jouw Huis Slimmer!

4 Juni informatieavond hybride zonnepane

Door initiatief: Energie-u
Maandagavond 4 juni |
19:15-21:30 |
Experience center ANNE Ve
4
jun

Loesje zegt: Wie niet in zonne-energie gelooft..... moet er maar eens in gaan liggen. Waarom hebben we in Nederland wel massaal zonnepanelen maar maken we geen gebruik van de warmte van de zon? Terwijl dat toch een win-win situatie oplevert. Zonnepanelen hebber er immers baat bij als de warmte rondom een paneel verdwijnt. Een te warme omgeving z

Waar laat ik geld liggen?

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Wat kan ik doen?

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Wie gaat bij mij het werk doen?

Thijs en Hannah over de checklist offerte


“Het is allemaal niet zo moeilijk, op internet is veel informatie te vinden. Je kunt wat prijzen vergelijken en een bedrijf om advies vragen. Uiteindelijk moet je gewoon een keuze maken. Volg je gevoel, zeg ik altijd!”

Is er subsidie of financiering?

Casper over de Energiebespaarlening


“We kwamen er achter dat de Energiebespaarlening eigenlijk veel goedkoper was dan een bouwdepot. Nu de rente zo laag is kun je daar bijna niet tegenaan sparen.”

Hoe controleer ik of het werk goed gaat?

Casper over de checklist uitvoering


“Met een goede checklist kon ik makkelijk tijdens de werkzaamheden controleren of de werkzaamheden goed verliepen.” Het resultaat van de werkzaamheden kan goed lijken, maar controleren of dit het resultaat is waarvoor je betaald hebt is goed om te doen. Voor het beoordelen van de uitvoering heb ik de checklisten aangevraagd. De meeste punten waren voor mij logische stappen, maar het is fijn om het zeker te weten.”

De klus is geklaard! En nu?

Tineke over de evaluatie


Tineke was zo tevreden over de uitvoering dat ze besloot het bedrijf een cijfer te geven. “Waarschijnlijk vullen de meeste mensen alleen de enquête in na een negatieve ervaring, maar ik vind dat goed werk ook beloond moet worden met een goed cijfer. Daarom heb ik jullie enquête ingevuld. Als iedereen de uitvoering evalueert gaan bedrijven denk ik meer hun best doen. Je wilt toch een goed cijfer!”

Ik ben enthousiast en heb nog energie over!

Ibrahim over zijn ervaring als ambassadeur


Ibrahim kan energiebesparing iedereen aanbevelen! “Dat doe ik dan ook. Tegenwoordig ga ik regelmatig als ervaringsdeskundige naar informatiebijeenkomsten. Daar vertel ik belangstellenden hoe het zit met isolatie, ventilatie, kosten en opbrengsten. Ik laat zien dat iedereen zijn huis kan isoleren en wat de voordelen zijn. Energiebesparing is voor iedereen een slimme keuze!”

Nieuws

Zonnekaart
Zonnepanelen
Aandachtspunten offertes
Bedrijven
Checklist offerte
Checklist offertes
Keuzehulp subsidie en financiering
Quickscan
Zonneboiler
Energiecheck
Energierekening
Reset filter
Energiecheck

3x opmerkelijke energiebesparing!

Nederland fietsland Het schijnt dat Nederland meer fietsen dan inwoners telt, we zijn een echt fietsland. Fietsen is natuurlijk al heel duurzaam, maar het kan nog duurzamer! Deze twee studenten ontwikkelden een handige gadget waarmee je al fietsend stroom opwekt. Via een generator wordt de energie van het trappen opgeslagen in twee accu’s. Drie kwartier trappen levert genoeg stroom op om 60 uur lang telefoons op te laden, en een lamp brandt er 40 uur op. Je kunt met deze handleiding jouw fiets ook ombouwen tot energie opwekkende hometrainer. Ben je niet zo handig? Er zijn al sportscholen die de energie van de fietsen in het spinning klasje gebruiken voor hun stroom voorziening. Stop met douchen Rob Greenfield laat zien dat je best zonder douchen kunt. Hij waste zich in regenbuien, meren en rivieren. Je leest hier wat hij van zijn jaar zonder douchen heeft geleerd. Voor wie dit net een stapje te ver gaat zijn er nog alternatieven, zoals samen douchen! Niet per se duurzamer maar wel een besparing op jouw energierekening: douchen op werk, in het zwembad, de sportschool of school. Back to basics  Gebruik je veel apparaten in de keuken? Probeer weer eens slagroom te kloppen zonder mixer, sinaasappels te persen met een handpers en deeg zelf te kneden. Dit is dubbel winst: je traint jouw spierballen én je verbruikt minder energie! Nog meer besparen in de keuken? Kies dan voor het raw food dieet, nooit meer koken op gas of stroom! Kan je niet zonder jouw gekookte pasta of rijst? Zet als het kookpunt is bereikt het gas onder het vuur uit. Het duurt weliswaar wat langer om te garen, maar je bespaart wel energie. Benieuwd of je teveel energie verbruikt? Doe onze energiecheck en ontdek binnen 1 minuut of je meer of minder energie verbruikt dan mensen in dezelfde woonsituatie als jij!
Lees artikel
Aandachtspunten offertes
Bedrijven
Checklist offerte
Checklist offertes
Keuzehulp subsidie en financiering
Quickscan

Energiebesparing doe je nu!

Het begint met goed advies Eerst maar eens kijken welke maatregelen passen bij jouw situatie. Op het energieloket kan je gratis online Quickscan doen. Hiermee krijg je een indicatie van wat je kunt verbeteren, wat dit gaat kosten en wat het je gaat opleveren. Je kunt via het energieloket ook een adviseur inschakelen. Dit kost wel wat geld maar dan krijg je wel een uitgebreid advies op maat. Je kunt hier in sommige gevallen ook subsidie voor krijgen! Kies een betrouwbaar bedrijf Weet je wat je wilt isoleren? Dan is het tijd dat je offertes gaat opvragen. Op het energieloket vind je een overzicht van betrouwbare bedrijven bij je uit de regio. Kan je wel wat hulp gebruiken bij het offertegesprek? Je kunt hier per maatregel een gratis folder aanvragen met aandachtspunten. Betaal slim met subsidie en financiering Isoleren kan je veel opleveren maar je moet wel eerst investeren. Wil je graag weten of er subsidie voor jouw ingreep is of heb je geen spaarpotje voor zo’n investering? Alle subsidies en financieringsmogelijkheden zetten wij graag voor jouw op een rijtje. Hier beantwoord je een paar vragen en zie je gelijk  wat er voor jou mogelijk.En kan je alles in één keer in je mailbox ontvangen. Wel zo makkelijk om nog even rustig terug te lezen. In veel gevallen ga je meer besparen dan dat je maandelijks moet aflossen. Dat betekent dat je er gelijk op vooruit gaat! Je kunt nu aan de slag! PS: Bent je al klaar? Dan zijn wij benieuwd wat je van het bedrijf vond. Met jouw feedback kunnen wij onze dienstverlening verbeteren. Heb je een paar minuten de tijd voor onze evaluatie? Je vindt de online evaluatie hier.
Lees artikel
Quickscan
Zonneboiler
Zonnekaart
Zonnepanelen

Muziek geeft je energie!

Muziek versterken zonder stroom Dat er muziek uit je telefoon komt is leuk maar het geluid laat vaak nog te wensen over. Er zijn veel handige versterkers op de markt die het geluid verbeteren maar die werken bijna allemaal op stroom. Dan heb je alsnog een stopcontact of batterij nodig. Gelukkig is er de Ibamboo, een muziek boxje die werkt zonder stroom. Het enige dat je hoeft te doen is jouw telefoon erin zetten. Bekijk hier een filmpje met uitleg over de Ibamboo! Muziek versterken met zonnestroom Kan het geluid je niet hard genoeg staan? Dan heb je waarschijnlijk toch een wat heftiger versterker nodig. Die gebruiken wel stroom maar dat hoeft geen probleem te zijn. Want gelukkig is er zoiets als zonnestroom. Neem de Gramo van designer Pekka Salokannel ligt. Zijn creatie is een concept speaker voor mp3 spelers op zonne-energie. Het ontwerp is geïnspireerd op een oude grammofoon. Duurzaam en het ziet er tof uit! Je kunt natuurlijk jouw dak vol zonnepanelen leggen, dan wek je ook de stroom voor jouw muziek apparaten op met zonnestroom! Ontdek met de zonnekaart of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Muziek luisteren onder de douche zonder stroom Misschien zoek je meer iets voor binnenshuis? Bijvoorbeeld voor onder de douche? Dan is deze H2O radio echt iets voor je! De radio werkt op de energie van het water, je gebruikt dus geen elektriciteit. Dat wordt lekker meezingen onder de douche. Muziek luisteren én energie opwekken Kan het nog duurzamer? Jazeker! Met de SPARK, van het project Shake Your Power, kan je muziek maken en tegelijkertijd energie opwekken. De SPARK een soort percussie instrument waarmee iedereen muziek kan maken. Na het muziek maken kan je met de opgewekte energie jouw mobiel opladen. Of je sluit een lampje aan op uw SPARK. Het project is bedoeld om mensen in gebieden zonder elektriciteit toch van stroom te voorzien. Bekijk hier een filmpje over het project. Nog minder energie verbruiken? Ontdek met de quickscan welke energiebesparende maatregelen bij jouw specifieke woonsituatie passen. Je krijgt ook een indicatie van de kosten & baten te zien en welk nieuwe energielabel je volgens ons kunt halen. Ook nieuwsgierig of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Kijk hier of op jouw dak zonnepanelen kunnen liggen en zo ja, hoeveel. Haal energie uit de zon!
Lees artikel
Zonnekaart
Zonnepanelen

Profiteer van de zon!

Het enige wat je hoeft te doen is naar het energieloket van jouw gemeente gaan en jouw postcode en huisnummer invullen. Je krijgt direct het resultaat te zien! Na afloop sturen wij je het resultaat per mail toe. Handig, dan kan je dat gebruiken bij het opvragen van offertes. Check direct jouw dak hier!
Lees artikel
Energiecheck
Energierekening
Quickscan

Stijging energieprijzen 2018!

De hogere belastingen, netwerkkosten en energietarieven gaat jouw energierekening in 2018 flink stijgen. Voor een huishouden met een gemiddeld verbruik betekent dat zo’n € 110,- meer betalen. Is jouw energieleverancier Essent, Nuon of Eneco? Eneco en Essent hebben al wel aangegeven dat hun tarieven gaan stijgen. Nuon heeft  nog geen officiële bevestiging gegeven van de prijsstijging. Na deze grote leveranciers zullen ook de kleinere leveranciers de prijsstijgingen volgen. De hogere tarieven komen vooral door de hogere inkoopprijzen voor stroom en gas, maar het zijn vooral de hogere belastingen die zorgen voor de flinke stijging. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijke vergelijkingssite Pricewise. Hoe is deze prijsstijging van 110 euro precies opgebouwd? Berekend op basis van een gemiddeld verbruik van 3.500 kWh stroom en 1.500 m³ gas. Bron: PriceWise.nl Pricewise heeft het bovenstaande schema voor jou uitgezocht. Zet dit jouw aan het denken over jouw energieverbruik? Doe de energiecheck en ontdek hoeveel energie jij verbruikt. Met de flinke stijging ga je misschien nog sneller nadenken over hoe jij energie kan besparen. Neem jouw huis onder de loep met onze quickscan! Na ongeveer 10 vragen over jouw huis, vertelt Jouw Huis Slimmer welke energiebesparende maatregelen bij jouw specifieke woonsituatie passen.
Lees artikel
Aandachtspunten offertes
Checklist offerte
Checklist offertes
Energiecheck
Keuzehulp subsidie en financiering
Quickscan

We zijn online!

Wil je energie besparen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? 15 gemeenten uit de provincie Utrecht hebben gezamenlijk een nieuw energieloket ontwikkeld dat vanaf 3 april 2018 online is: jouwhuisslimmer.nl. Dit online platform helpt particuliere huiseigenaren de eerste stap te zetten naar een energieneutrale woning. Jouwhuisslimmer.nl is daarnaast een platform voor lokale energie-initiatieven, bedrijven en collectieve inkoop. Jouwhuisslimmer.nl is een van de gezamenlijke activiteiten van de gemeenten met als doel een klimaatneutrale regio in 2030. In de Utrechtse regio zijn ongeveer 300.000 huizen in particulier bezit. Jaarlijks geven de gemeenten in de regio ruim 300 adviezen over energiebesparing aan huiseigenaren. De gemeenten willen dit aantal flink uitbreiden en beginnen deze week een abricampagne en advertenties in de huis-aan- huisbladen. Daarnaast organiseren de 15 gemeenten inloopbijeenkomsten zodat huiseigenaren zich kunnen oriënteren op mogelijkheden om energie te besparen. Verder is er een poule opgezet van energie-adviseurs die ook aan huis advies op maat geven. Een gemiddeld huishouden verbruikt per jaar 1400m3 gas en 3300Kwh aan electriciteit. Energiebesparing kan een flinke kostenbesparing opleveren als een huis goed geïsoleerd is en geen gebruik meer hoeft te maken van aardgas. Met de quickscan van jouwhuisslimmer.nl kan een huiseigenaar bijvoorbeeld zien welke ingreep de meeste energie bespaart, welke subsidies er in de gemeente zijn en hoe aanvragen en offertes beoordeeld worden. Het platform biedt ook gegevens van geschikte bedrijven en initiatieven op energiegebied. De regio houdt bij hoeveel bezoekers de site heeft, welke activiteiten de huiseigenaren ondernemen en adviseert hen voor een volgende stap. Jouwhuisslimmer.nl is een initiatief van de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.
Lees artikel

Initiatieven

Mijn EigenWijkse
Pure Kracht: van, voor en door onszelf
Buurtstroom Zuilen
Geeft jouw buurt nieuwe energie!
Energie U
Energiecoöperatie Energie-U, Utrechtse bewoners die duurzame energie thuis, in hun buurt en in onze stad aanjagen.
Energieke buren
Collectieve spouwmuurisolatie, vloerisolatie en zonnepanelen
De Hoeven Energie
Haal meer energie uit de wijk
Energie-N
Energie-N helpt bewoners van Nieuwegein de juiste stappen te zetten bij het besparen van energie en het opwekken van hernieuwbare energie.
2030.nu
De route naar 2030 is begonnen!
Mijn Groene Huis
helpt alle huiseigenaren in Zeist bij het zorgeloos duurzaam verbeteren van hun huis
Energiegroep Bunnik
Voor en door inwoners van de gemeente Bunnik