Peter en Fleur over de online quickscan – Jouw Huis Slimmer Peter en Fleur over de online quickscan | Jouw Huis Slimmer

Peter en Fleur over de online quickscan

Wat is de beste investering?

Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een huurflat naar hun eerste koopwoning. Peter: “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Ik had wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct, je voelde echt een koude tocht langs de ramen.”

Peter wilde graag wat aan de kou in huis doen: “Ik heb de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen. Uit de scan bleek dat het isoleren van ons dak en de vloer en het vervangen van de ramen voor ons het meest aantrekkelijk te zijn. Ik had door het rapport meteen op een rij wat het zou gaan kosten. Ik heb de maatregelen van ons spaargeld betaald, dat levert me meer op dan dat ik aan rente op de bank zou krijgen. En we lenen ook wat van mijn ouders, dat is aantrekkelijker dan een lening van de bank.”

Toen Peter had besloten wat hij wilde doen was het tijd om een aanbieder te kiezen: “Het vinden van een bedrijf was voor ons geen probleem. Familie van mij had een bedrijf in de arm genomen dat ook wel bij ons aan de slag wilde. Als de buurman ook zijn vloer liet isoleren hadden we korting kunnen krijgen, helaas wilde hij niet. Het dak heb ik samen met mijn vader zelf geïsoleerd. Dat was goed te doen, maar achteraf gezien best een flinke klus. Ondanks dat er veel tijd in gaat zitten, kan ik het iedereen aanraden. De slaapkamers op zolder zijn veel aangenamer en ons dochtertje speelt er nu overdag ook lekker!”

“We hebben nu een energierekening van €147,- per maand. Ik verwacht dat dit lager gaat worden, maar eigenlijk doen we het vooral voor het effect. Misschien is het psychologisch, maar nadat de vloer was geïsoleerd merkten we meteen dat de vloer minder koud was.”

Ook benieuwd hoe je geld en energie kunt besparen? Doe net als Peter en Fleur de quickscan en ontdek wat een verstandige investering is voor je huis en woonsituatie.